вівторок, 6 лютого 2018 р.

Згідно плану роботи школи, з метою вивчення нових форм і методів роботи з дітьми, підвищення професійного рівня та інтелектуального розвитку учнів та залучення учнів до позакласної роботи впродовж 22 – 26.01.18 р. був проведений Тиждень історії.
Тиждень розпочався 22 січня – усі виховні години були приурочені Дню Соборності і Свободи України. Учні старших класів переглянули відеофільм «Легіон» про події 22 січня 1919року. Заздалегідь було оголошено конкурс малюнків «Історія в ілюстраціях». Кращими стали роботи таких учнів: Куца А., Матвійчук О., Бондаренко П., Лобода Р.
Для учнів 5-11 класів протягом тижня проходили вікторина з історії, де учні могли позмагатися і показати свої знання з історії України та історії рідного краю.
Для учнів 7 класів було проведено турнір юних істориків – «Знавці історії Київської Русі». Діти були поділені на дві команди «Ерудити» та «Історики». Кращою стала команда «Ерудити». Найкраще проявили себе учні 11 класу, які детально дослідили розвиток нашого краю у період Другої світової війни та на спогадах ветеранів селища довели, що перемога у війні – це заслуга українського народу.
26 січня були проведено урок історії для старшокласників «Голокост – одне з найбільших кривавих явищ ХХ століття», переглянуто фільм «Табори смерті», діти ще раз переконатися, що Голокост  - це біль і жах, злочин проти людства.
Проведені заходи стали засобом всебічного розвитку дітей, їх здібностей, викликали позитивні емоції, наповнили життя шкільного дитячого колективу цікавим змістом. Пізнання історії відбулося у формах, не схожих на звичайне навчання: тут і фантазія дітей, і самостійний пошук відповіді, і новий погляд на відомі вже явища та факти... Але найважливіше це те, що за бажанням та ініціативою самих учнів в ігровій, нестандартній формі відбулося повторення історичного матеріалу. Під час проведення Тижня історії було створено атмосферу не лише спостереження, але й активної участі, здорового змагання, що спонукало школярів мобілізувати всі свої знання, одержані раніше. Учні школи прийняли активну участь у проведенні тижня історії.











Немає коментарів:

Дописати коментар